7 September 2019: Liefhebbersmarkt Botanische tuin Utrecht

De tuin is open om 10:00 en sluit om 16:30
Budapestlaan 17
3584 CD Utrecht

Ruim 50 standhouders bieden een fantastisch sortiment planten aan. Van rotsplanten en bloembollen tot schaduwplanten uit de Himalaya en van tropische plantjes voor in een terrarium tot kuipplanten. Naast de verkopers zijn ook verschillende plantenverenigingen aanwezig, waarvan leden met enthousiasme vertellen over hun specialistische hobby. Inmiddels maakt deze markt naam als de leukste plantenmarkt van Midden Nederland!

Natuurlijk kunt u ook hier weer een kraam van Carnivora aantreffen. Met bekende en minder bekende vleesetende planten.
Tevens een goede gelegenheid om informatie in te winnen over de werkgroep, of over de verzorging van vleesetende planten.

24 Augustus 2019: Excursie naar “Carnivors and more” van Christian Klein

Beste leden van de Werkgroep Carnivora,

Zoals jullie misschien al gehoord hebben is het bestuur van plan om een excursie te organiseren speciaal voor werkgroep leden. De excursie zal gaan naar Merzig in Duitsland, niet ver van het drielandenpunt met Frankrijk en Luxemburg.

In Merzig kan de kwekerij “Carnivors and more” van Christian Klein gevonden worden. Christian Klein is een zeer gereputeerde kweker van vooral vleesetende planten. Zie www.carnivorsandmore.de, met daarop een overzicht van het assortiment.

Op zaterdag 24 augustus zijn we van harte
welkom bij Christian Klein.
Wie wil er mee?

Het plan is om rond 7:15 met een gehuurd busje te vertrekken uit Arnhem en via Utrecht (om ca 8:00) richting Merzig te rijden (eventueel kunnen we onderweg mensen oppikken, mits dit niet te ver van de route af is) en hopelijk zijn we dan rond 13:00, na onderweg te hebben geluncht, bij Christian Klein. Als we dan om 16:00 klaar zijn met verwonderen, en alle inkopen hebben gedaan, kunnen we weer terug richting huis. Onderweg zullen we ergens een hapje eten en dan zijn we als het goed is omstreeks 21:30 – 22:00 weer terug in Utrecht.

Als er genoeg interesse is dan kunnen we er ook een tweedaagse trip van maken door onderweg (ergens in Luxemburg bijvoorbeeld) te overnachten. Dit is een wat rustiger schema en betekent dat we op zondag bijvoorbeeld tijd hebben om onderweg op zoek te gaan naar vleesetende planten, of op een andere interessante plek even te kunnen stoppen.

De kosten bedragen € 10,00 per persoon plus eventuele uitgaven aan eten en drinken onderweg. De kosten voor een overnachting onderweg zijn ongeveer €45,00 (exclusief ontbijt).

Voor aanmeldingen en vragen kun je terecht bij het bestuur.
Vriendelijke groet,
Felix en John